onsdag 18 februari 2015

Överbakad fisksoppa


Ingredienser
400 g torskfilé eller annan fisk
1 vitlöksklyftor
1 fänkål
1 röd paprika
1 rödlök
2–3 msk smör
3 msk tomatpuré
2 krm dragon
2 krm salt
1 krm peppar
1 msk vetemjöl
6 dl fiskbuljong
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 kavlad smördegsark räcker till 2 portionsungnsformar
1 ägg

Gör så här
 Sätt ugnen på 200°.
Strimla alla grönsaker fint. Smält smöret i en rejäl kastrull och fräs grönsakerna utan att de tar färg. Rör ned tomatpuré, kryddor och mjöl. Tillsätt buljong och låt det hela puttra på svag värme i 10 minuter. Skär fisken i ca 4x4 cm stora bitar och lägg i soppan tillsammans med matgrädden.
Småkoka tills fisken är färsig, ca 5 min.
 Smaka av med salt och peppar. Tillsätt ev. mer buljong om soppan är tjock. Häll upp soppan i ugnsfasta skålar. Täck med smördegslock och nyp fast ordentligt. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 15–20 minuter eller tills smördegen fått fin färg.
Servera direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar