SaffranskolasnittarCa 15 – 30 kakor100 g smör
3/4 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
2 msk sirap
1 tsk bakpulver
0,5 g saffran (en påse)
+ eventuellt lite vatten
Sätt på ugnen på 175 grader.
Stöt saffran med en sockerbit i en mortel eller skål, ev tillsätt 1 tsk alkohol för att lösa upp saffranet. Arbeta alla ingredienser till en deg. Känns den torr o smulig så tillsätt någon matsked vatten tills degen är smidig.
Dela degen i två bitar och rulla ut till två längder som är lika långa som plåtens långsida. Jag valde dock plåtens kortsida och fick då lite tjockare kakor. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dom lätt med fingrarna.
Grädda dom i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Skär de varma längderna i lagom stora bitar och låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar