måndag 20 februari 2017

Banoffeecheesecake

Ingredienser
Botten
180 g digestivekex, ca 13 st
2 msk socker
93 g smör, smält

Fyllning
3 gelatinblad
150 g vispgrädde (1,5 dl)
250 g mascarpone
300 g Philadelphiaost (classic naturell, ej light)
1 burk Dulce de leche (Karamelliserad, färdigkokt)
3 msk florsocker

Topping
150 g vispgrädde (1,5 dl)
1 banan, skivad
1/2 burk Dulce de leche
50 g choklad

Gör så här
1. Smula kexen i en mixer eller med en mortel till ett fint smul. Tillsätt socker och det smälta smöret.

2. Tryck ut smulet i en springform, ca 22 cm i diameter. Ställ i kylen medan du rör ihop fyllningen.
 Lägg ner gelatinbladen i kallt vatten – låt stå i 5 minuter. 

3. Värm grädden i en kastrull tills precis innan den kokar. Krama ur gelatinbladet och vispa ner i grädden till de löst upp sig helt.

4. Vispa samman mascarpone, färskost, florsocker och Dulce de leche. Tillsätt grädden och vispa lite till. Ta ut botten ur kylskåpet och häll i fyllningen. Ställ tillbaka i kylskåpet för att stelna i minst 4h.

5. Värm Dulce de leche till toppingen så den blir mer flytande och ringla över fyllningen.
Vispa grädden och spritsa den i mitten på kakan. Arrangera den skivade bananen över.

6. Smält chokladen över vattenbad och ringla över bananskivorna och grädden.

* Ibland måste kakan in i frysen ett par timmar för att sätta sig ordentligt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar