225 g smör, smält
¾ dl kakao
2 ½ dl vetemjöl
2 ¾ dl strösocker
4 ägg
½ krm salt1 msk vaniljsocker
¾ dl kakao
2 ½ dl vetemjöl
2 ¾ dl strösocker
4 ägg
½ krm salt1 msk vaniljsocker
Frosting
50 g smör, smält
½ dl kakao
ca 7 dl florsocker
2–3 msk mjölk, 3 %
50 g smör, smält
½ dl kakao
ca 7 dl florsocker
2–3 msk mjölk, 3 %
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
- Häll smeten i form, ca 28 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper
- Grädda kakan mitt i ugnen i 13–16 min, beroende på hur kladdig du vill ha den.
- Lyft upp kakan ur formen och låt den svalna.
- Frosting: Blanda ihop alla ingredienserna i en skål. Tillsätt lite mjölk i taget, anpassa mängden så frostingen blir lagom bredbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar