tisdag 9 juni 2015

Långpannekaka bär

 Ingredienser
300 g rumsvarmt margarin
4 dl socker
100 g mandelmassa (valfritt)
2 tsk vaniljsocker
1-2 tsk kardemumma
6 ägg
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
ca 600 g rabarber/hallon/blåbär andra bär
200 g vit choklad - topping (valfritt)

Gör så här
Vispa ägg och socker luftigt.
Smält smöret, blanda ner smör mjölk och kardemumma i ägg- och sockerblandningen.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta och vänd ner!
Blanda i riven mandelmassa.
Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna.
Strö/tryck ner rabarberbitarna och strö ½-1 dl strösocker över.
Grädda i 200 grader i 20-35 min.
Skär i lagom bitar efter att den svalnat lite.
Servera med en god vaniljsås eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar