tisdag 9 juni 2015

Mazarintårta med jordgubbar

Ingredienser
2 dl vispgrädde
3 ägg
4 msk vetemjöl
1 msk florsocker
1 1/2 liter jordgubbar
300 g mandelmassa
150 g smör, rumsvarmt
1 lime

Tillagning: 20 min + 25 min i ugn

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj limen noga i ljummet vatten och riv skalet. Riv mandelmassan och blanda med smör och limeskal. Tillsätt äg-gen, ett i taget. Sikta ner vetemjölet och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

2. Grädda kakan mitt i ugnen 20–25 min. Låt kallna.

3. Vispa grädden med florsockret. Bred grädden på kakan.
Snoppa jordgubbarna och lägg dem på tårtan precis före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar