Ingredienser
3 stora glas
Glas nr 1: 6 st ägg
Glas nr 2: lika stor mängd socker
Glas nr 3: 1/3 del potatismjöl, resten mjöl + 2 tsk bakpulver
Gör så här
Vispa ägg och socker länge, minst 10 min!
Sikta och vänd ner mjölblandningen.
Häll i smeten i en 24 cm form och förhöj kanterna genom att "klistra" fast en högre ram av bakplåtspapper.
Grädda längst ned i ugnen, låt luckan vara stängd i 20 min, testa.
Låt svalna och frys in, enklare att dela sedan i tre delar.
Du behöver (till form 24 cm):
5 Ägg
Socker
Hälften vetemjöl, hälften potatismjöl
1 liten tsk salt
1,5 tsk bakpulver
25 gram smält smör
Antal ägg efter storlek på form:
18 cm diameter = 2 ägg
20 cm diameter = 3 ägg
24 cm diameter = 4-5 ägg
26 cm diameter = 5-6 ägg
Bakpulver beroende på äggmängd:
2-3 ägg = 1 tsk
4-5 ägg = 1.5 tsk
6 ägg = 2 tsk
Smör beroende på äggmängd:
2-3 ägg = 15g
4-5 ägg = 25g
6 ägg = 40g
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar