Ingredienser
Pajdeg
100 g smör
0,5 dl florsocker
3 dl mjöl
3 msk vatten (mer om det behövs)
Smuldegen
150 g smör
3 dl havregryn
1,5 dl mjöl
6 tsk socker
Fyllning
200 g riven vit choklad
300 g valfri bär alt. hallon
Gör så här
Börja med pajbotten, blanda smör med florsocker och mjöl. Tillsätt vatten så att degen blir smidig att arbeta med.
Ta mer vatten om det behövs.
Plasta in degen och låt den stå i kyl i ca 30 min.
Under tiden gör du smuldegen som ska vara över bären.
Blanda smör, havregryn, mjöl och socker.
Ta ut den första degen och tryck ut i en form. Nagga botten med en gaffel och grädda den i mitten av ugnen på 200grader i ca 7-10 min så den får lite lätt färg.
Ta sedan ut pajskalet och fyll först med riven vit choklad och valfria bär och toppa bären med smuldegen.
Grädda ytterligare ca 20 min eller tills pajen fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar