Ca 12 bitar
Smeten kan blandas i samma kastrull som smöret smälts i.
Ingredienser
Smeten kan blandas i samma kastrull som smöret smälts i.
Ingredienser
150 g smör
150–300 g nougat (beroende på hur mycket nougatsmak du vill ha)
3 dl strösocker
2,25 dl vetemjöl
4,5 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 ägg
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt nougaten i bitar och låt den smälta ihop med smöret på eftervärmen. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i kastrullen. Knäck i äggen och blanda ihop till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 20–22 cm i diameter.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Servera gärna kakan med vispad grädde.
150–300 g nougat (beroende på hur mycket nougatsmak du vill ha)
3 dl strösocker
2,25 dl vetemjöl
4,5 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 ägg
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt nougaten i bitar och låt den smälta ihop med smöret på eftervärmen. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i kastrullen. Knäck i äggen och blanda ihop till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 20–22 cm i diameter.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Servera gärna kakan med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar