30 stycken
ca 170 g sötmandel
4 dl vetemjöl
2 dl socker
2-3 tsk vaniljsocker
¼ tsk bakpulver
1 nypa salt
2 stora ägg
ca 170 g sötmandel
4 dl vetemjöl
2 dl socker
2-3 tsk vaniljsocker
¼ tsk bakpulver
1 nypa salt
2 stora ägg
Gör så här
Ugn 190 grader.
Skålla & skala sötmandlarna. Rosta dem sedan i ugnen 5-10 minuter.
Hacka sötmandlarna grovt. Lägg i en bunke & blanda därefter i vetemjöl, socker, vaniljsocker, salt & bakpulver.
Knäck sedan ner de två äggen och knåda till en deg.
Ta fram en plåt med bakplåtspapper forma två avlånga rullar & grädda i mitten ca 25 minuter.
Skär i ca 2 cm tjocka skivor, sänk ugnsvärmen till 140 grader & låt biscottin torka där i 25 minuter till.
Ugn 190 grader.
Skålla & skala sötmandlarna. Rosta dem sedan i ugnen 5-10 minuter.
Hacka sötmandlarna grovt. Lägg i en bunke & blanda därefter i vetemjöl, socker, vaniljsocker, salt & bakpulver.
Knäck sedan ner de två äggen och knåda till en deg.
Ta fram en plåt med bakplåtspapper forma två avlånga rullar & grädda i mitten ca 25 minuter.
Skär i ca 2 cm tjocka skivor, sänk ugnsvärmen till 140 grader & låt biscottin torka där i 25 minuter till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar