Ingredienser
400 g fiskfilé, ex lax och torsk
0.5 st purjolök
1 st gul lök
1 st morot
2 st selleristjälkar
3-4 msk olivolja
3 st vitlöksklyftor
3 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
0,5 g saffran
2 msk tomatpuré
0.5 l fiskfond eller hummerfond
salt
nymalen vitpeppar
1 dl färska örtkryddor (timjan, basilika)
1 knivsudd chilipeppar/chilipulver
200 g skalade räkor
400 g fiskfilé, ex lax och torsk
0.5 st purjolök
1 st gul lök
1 st morot
2 st selleristjälkar
3-4 msk olivolja
3 st vitlöksklyftor
3 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
0,5 g saffran
2 msk tomatpuré
0.5 l fiskfond eller hummerfond
salt
nymalen vitpeppar
1 dl färska örtkryddor (timjan, basilika)
1 knivsudd chilipeppar/chilipulver
200 g skalade räkor
Gör så här
Skär fiskfiléerna i cirka 3 cm stora bitar.
Skölj och strimla det vita på purjolöken. Skala och hacka löken och moroten och skär sellerin i fina bitar.
Fräs alltsammans utom fisken i oljan i en gryta. Pressa i vitlöken.
Tillsätt vin, grädde, tomatpuré, saffran, fiskfond, salt och kryddor och låt soppan sjuda cirka 10 minuter.
Lägg i fiskbitarna och låt soppan koka upp och sedan sjuda i några minuter. Fisken ska inte koka sönder.
Ta av grytan från värmen och lägg i räkorna. Låt soppan dra ett par minuter innan du serverar den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar