Kakdeg
70 g rumsvarmt smör
½ dl farinsocker
½ dl strösocker
1 ägg
1 msk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
2,5 dl vetemjöl
70 g mörk choklad i bitar
70 g rumsvarmt smör
½ dl farinsocker
½ dl strösocker
1 ägg
1 msk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
2,5 dl vetemjöl
70 g mörk choklad i bitar
Brownie
100 g mörk choklad
60 g smör
1,5 dl strösocker
1 ägg
½ tsk salt
½ dl kakao
½ dl vetemjöl
Gör så här
Vispa smör, farinsocker och strösocker fluffigt i en bunke. Tillsätt ägget och blanda väl.
Blanda i resten av ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Låt stå i kylen medan du gör browniesmeten.
Vispa smör, farinsocker och strösocker fluffigt i en bunke. Tillsätt ägget och blanda väl.
Blanda i resten av ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Låt stå i kylen medan du gör browniesmeten.
Brownie
Sätt ugnen på 180 grader, varmluftsfunktion.
Smöra en fyrkantig bakform, cirka 20 × 20 cm, och täck bottnen med bakplåtspapper.
Hacka chokladen och smält den under omrörning tillsammans med smöret i en kastrull på medelvärme.
Ta bort kastrullen från värmen, tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl.
Fördela smeten jämnt i formen.
Dela cookiedegen i bitar, platta till dem lite och lägg ut dem på smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna och skär sedan kakan i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar