Ca 20 st
Brownie
Brownie
125 g smör
200 g mjölkchoklad
2 ¼ dl strösocker
2 msk kakao
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
Mörk chokladtryffel
1 ½ dl vispgrädde
200 g mörk choklad
½ tsk smör
Garnering
kokos
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen och låt den smälta på eftervärmen. Rör ner socker, kakao, salt och vaniljsocker. Vänd försiktigt ner ett ägg i taget.
200 g mjölkchoklad
2 ¼ dl strösocker
2 msk kakao
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
Mörk chokladtryffel
1 ½ dl vispgrädde
200 g mörk choklad
½ tsk smör
Garnering
kokos
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen och låt den smälta på eftervärmen. Rör ner socker, kakao, salt och vaniljsocker. Vänd försiktigt ner ett ägg i taget.
Blanda till sist ner mjölet och rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en form, ca 18 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 23–25 min. Låt den svalna i formen.
4. Chokladtryffel: Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i grädden i eftervärmen. Rör om. Häll tryffeln i en skål och låt den stå för att svalna i rumstemperatur, rör om då och då.
5. Bred ut tryffeln på kakan (är den för rinnig ställ i kyl en stund) och strö över kokos.
6. Skär kakan i rutor med en vass kniv.
2. Häll smeten i en form, ca 18 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 23–25 min. Låt den svalna i formen.
4. Chokladtryffel: Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i grädden i eftervärmen. Rör om. Häll tryffeln i en skål och låt den stå för att svalna i rumstemperatur, rör om då och då.
5. Bred ut tryffeln på kakan (är den för rinnig ställ i kyl en stund) och strö över kokos.
6. Skär kakan i rutor med en vass kniv.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar