fredag 21 november 2014

Tekakor

Här tekakor tillsammans med långpannebröd
Det här behöver du
100 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
 ca 10- 12 dl vetemjöl special

Gör så här
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt.
Smula sönder jästen i en bunke/bakmaskin och häll i lite av den fingervarma degvätskan. Rör tills jästen har löst sig.
 Tillsätt resten av vätska, sirap och salt. Häll i mjölet, lite i taget – tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i fem minuter.
Låt jäsa i cirka 15 minuter, dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan.
Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter. Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen.
Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter. Eller tills bröden fått en fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar