lördag 22 november 2014

Fläskytterfilé i svampsås


 Ingredienser
smör
  champinjoner/annan svamp
 1 fläskytterfilé
1 köttbuljongtärning
2,5 dl créme fraiche
 2,5 dl vatten
 1 msk kinesisk soya
2 msk med ox- eller kalvfond
ca 5 st soltorkade tomater
maizena
salt & peppar
en vända med torkad timjan

Serveras med kokt potatis eller ris

Gör så här
Dela svampen i lagom stora bitar.
Hetta upp smör i pannan och fräs svampen.
Skär köttet i strimlor. Lägg ner köttet och fräs det så att det får fin yta och nästan är genomstekt. Tillsätt vatten, buljongtärning, soyan och fonden och låt sjuda upp.
Smaka av med timjan, salt och peppar. Hacka soltorkade tomater och lägg i.

Klar att servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar