fredag 21 november 2014

Banankaka med choklad

 

Det här behöver du
4 mogna bananer
175 gram mörk kvalitetschoklad
 ½ dl kallt kaffe
150 gram smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
Smör till formen + ströbröd

Gör så här
Ställ ugnen på 175 grader.
Ta fram smöret i god tid så att det blir rumstempererat, vispa smör och socker med elvisp.
Tillsätt ett ägg i taget under vispning lagom poröst.
Mosa bananerna med gaffel och grovhacka chokladen. Rör ihop de torra ingredienserna i en skål och vänd ner bananblandningen,
Rör ner allt i ägg/smör smeten och vänd om tills du fått en jämn smet.
Fördela allt i den smorda och bröade formen.
Ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 45 - 60 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar