lördag 22 november 2014

Chokladmousse med crips


Detta behövs till mjölkchokladmousse 6 portioner
 200 gram mjölkchoklad eller smaksatt (Daim, mint etc)
3 äggulor
1 msk strösocker
3 dl vispgrädde

Till crispet 100 gram mjölkchoklad eller krossad Daim
Dekorering bär, hyvlad choklad och en klick vispad grädde

Gör chokladmoussen så här

Bryt chokladen ner i en skål och smält på svag värme över ett vattenbad.
Vispa ihop äggulorna och sockret och rör sedan ner i den smälta chokladen tills allt blandat sig ordentligt. Det är viktigt att chokladen inte är för varm bara, då kan det skära sig.
Vispa grädden i en annan skål och rör sedan ner den med chokladblandningen.
Hacka choklad eller Daim till crispet, rör ner detta i smeten.
Ställ kallt i kyl i minst 1 timme innan servering.
 
 Dekorera och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar