Det här behöver du till cirka 32- 35 kakor (med hel Dumle i) eller ca 75 (med 1/2 Dumle i)
120 gram smör
1 dl brunt farinsocker
5 dl vetemjöl
1 ½ dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
Fyllning: 32-35 Dumlekolor
Garnering: Strösocker
Gör så här
Ställ ugnen på 200 grader (ej varmluft)
Blanda det rumsvarma smöret och farinsockret till en jämn massa, vänd ner socker och blanda ihop. Blanda ner äggen i sockersmeten, blanda väl. Rör ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat, vaniljsocker i en skål och vänd ner i sockersmeten, arbeta ihop till smidig deg.
Förbered dumlen, häll upp en skål med strösocker och förbered en ugnsplåt med bakpapper. Fortsätt med degen och rulla ihop till små chokladbollar- lite mindre storlek en studsbollar.
Platta ut och fyll dem med en hel dumle- rulla ihop till en boll igen. Lägg ner i socker och rulla till den täcks, lägg dem med lite avstånd emellan på bakplåten, det kommer behövas två plåtar. Grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 5-7 minuter. Det går snabbt de sista minuterna så ha koll.
Kakorna ska spricka och lite av dumlen ska flyta ut innan du tar ut dem.
Platta ut och fyll dem med en hel dumle- rulla ihop till en boll igen. Lägg ner i socker och rulla till den täcks, lägg dem med lite avstånd emellan på bakplåten, det kommer behövas två plåtar. Grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 5-7 minuter. Det går snabbt de sista minuterna så ha koll.
Kakorna ska spricka och lite av dumlen ska flyta ut innan du tar ut dem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar