6 mindre portionsglas, ex rosa ugnsformarna
1 1/2 gelatinblad
1/2 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
100 g vit choklad
Hallonmousse
1 1/2 gelatinblad
200 g frysta hallon
2 äggulor
1 dl florsocker
1 dl vispgrädde
Garnering
Hallon/Riven choklad
Gör så här
Pannacotta
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Snitta upp vaniljstången. Koka upp grädde och mjölk och vaniljstång. Ta kastrullen från värmen.
Hacka chokladen och rör ner i grädden tillsammans med gelatinbladen. Rör om tills gelatinbladen och chokladen smält. Ta upp vaniljstången. Häll upp gräddblandningen i sex serveringsglas och låt stå i kyl att stelna i ca 2 timmar.
Hallonmousse
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm och mosa hallonen i en kastrull.
Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i de varma hallonen-låt blandningen svalna något.
Vispa äggulor och florsocker pösigt i en egen bunke.
Vispa grädden för sig.
Rör ner hallonen i äggvispet och vänd ner grädden.
Fördela moussen ovanpå pannacottan och låt stå kallt i minst 2 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar