Ingredienser 6 st (vita små pajformarna)
6 st äggulor
1 st vaniljstång
5 dl grädde alt. 50/50 grädde/fet mjölk
0.5 dl strösocker till vaniljkrämen
1-2 dl råsocker till knäcklagret
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader. Ta fram 6 små portionsformar.
Skär vaniljstången på längden och låt den koka med grädde, mjölk och socker ca 5 minuter. Ta upp vaniljstången och skrapa ur de svarta fröna, lägg tillbaka dem i mjölkblandningen.
Vispa ihop äggulorna i en separat bunke och häll sedan gräddmjölken, under vispning, ner i äggulorna. Häll sedan blandningen genom en sil ner i skålarna. Placera dem i en större långpanna med några centimeter vatten i. Baka i ugn ca 30 minuter.
Ta försiktigt ut långpannan med formarna, akta dig för det heta vattnet.
Låt de svalna någon timme eller längre.
Häll ett tunt lager med råsocker över crémen och rosta ytan med en brännare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar