fredag 1 januari 2016

Nutella- och baileyspannacotta



Ingredienser
Receptet räcker till 14 rosa små ugnsformar
Till nutellapannacottan
3 dl vispgrädde
1,5 gelatinblad
2 dl nutella
1 nypa salt

Baileyspannacotta
2 dl vispgrädde
1 1/2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl baileys
1 gelatinblad

Gör så här
Nutellapannacottan
Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter.
Mät upp grädden och låt sjuda upp på svag värme. Ta bort från plattan och krama ur vattnet ur gelatinbladen & vänd ner dem. Sedan vänder du ner nutella med en nypa salt, rör om tills du har en fin och blank smet. Häll upp i glasen. Ställ in i kylen i minst 4 timmar innan du gör nästa lager. 

Baileyspannacottan
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i fem minuter. Värm upp grädde, vaniljsocker, socker och baileys och låt koka i ett par minuter under omrörning. Ta bort kastrullen från värmen och krama ur gelatinbladet och rör ner i smeten. Vispa tills det löst sig ordentligt och häll sedan smeten över nutellalagret. Låt svalna i 4 timmar i kylen innan servering

Riv choklad eller lägg nötter på toppen som garnering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar