Ingredienser
Botten
12 Digestivekex
75 g smör, smält
Pannacottafyllning
3 gelatinblad
5 dl vispgrädde
½ dl strösocker
200 g vit choklad, hackad
Hallonsås
ca 3 dl hallon, frysta eller färska
ca ½ dl florsocker
Gör så här
1. Smula sönder digestivekexen i en bunke och rör ihop dem med smöret.
2. Tryck ut smuldegen i en pajform, 22–23 cm i diameter. Ställ den i frysen i ca 1 tim för att stelna ordentligt så att smulorna inte lossnar när du häller på pannacottan.
3. Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min.
4. Smält chokladen över vattenbad. Sjud grädden och sockret i en kastrull tills sockret har löst sig. Tillsätt chokladen och rör till en jämn smet. Krama ur gelatinbladen och smält ner dem i grädden. Blanda ordentligt. Låt pannacottan kallna innan du häller den på bottnen.
5. Häll den kalla pannacottan på smulbottnen och ställ den i kylen för att stelna i några timmar.
6. Hallonsås: Mosa sönder hallonen och blanda dem med sockret. Häll hallonpurén på pajbiten vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar