tisdag 16 januari 2018

Chokladfudge brownies


Ingredienser
Botten
250 g smör
6 ägg
5 ½ dl strösocker
2 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetemjöl 

Chokladfudge
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
4 tsk kakao
50 g smör 

Garnering
florsocker

Gör så här
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en jämn smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 x 25 cm (mindre svarta med locket).

3. Grädda kakan i 20–22 min. Låt den kallna i formen.

4. Chokladfudge: Blanda alla ingredienserna utom smöret, i en kastrull. Koka upp det och låt det puttra till ca 110 grader. Rör hela tiden annars bränner det i bottnen. Tag bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Blanda till en slät smet.

5. Häll fudgen över kakan och låt den stelna i kylen. Servera gärna med en klick vispgrädde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar