Ingredienser
Botten
250 g smör
6 ägg
5 ½ dl strösocker
2 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetemjöl
Chokladfudge
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
4 tsk kakao
50 g smör
Garnering
florsocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en jämn smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 x 25 cm (mindre svarta med locket).
3. Grädda kakan i 20–22 min. Låt den kallna i formen.
4. Chokladfudge: Blanda alla ingredienserna utom smöret, i en kastrull. Koka upp det och låt det puttra till ca 110 grader. Rör hela tiden annars bränner det i bottnen. Tag bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Blanda till en slät smet.
5. Häll fudgen över kakan och låt den stelna i kylen. Servera gärna med en klick vispgrädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar