måndag 10 oktober 2016

Äppelkaka med mandelmassa

Kaka
200 g mandelmassa
300 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
6 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt

Fyllning
6 medelstora äpplen
2-3 tsk kanel
2 tsk strösocker

Så här gör du
Kaka: Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna (mindre än ugnens) med bakplåtspapper.
Riv mandelmassan grovt och arbeta in smöret lite i taget till en jämn massa, använd händerna.
Rör ner sockret och ett ägg i taget och blanda till en klumpfri smet.
Blanda ner mjölet, bakpulver, vaniljsocker och salt. Bred ut smeten i formen.

Fyllning: Kärna ur äpplena, skär dem i ganska tunna klyftor och pudra dem med kanel och strösocker i en bunke. Stick ner äppelklyftorna tätt i smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 35-40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar