måndag 10 oktober 2016

Kokosmazarinpaj bär


Ingredienser (12 bitar) 
125 g smör, kallt
3 dl vetemjöl, (180 g) 
1-2 msk mjölk
1 msk strösocker

Kokosmazarin
250 g mandelmassa
1,5 dl kokosflingor 
0,75 dl strösocker
50 g smör, rumsvarmt
2 ägg
2 msk vetemjöl
250g bär, blandade 
2 msk strösocker
2 msk maizena majsstärkelse

Garnering: kokos, färska bär 

Gör så här
1. Skär smöret i kuber och blanda hastigt ihop alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform, ca 26-28 cm i diameter med löstagbar kant. Tryck ut degen ganska tunt och få höjd på kanten. Nagga bottnen med en gaffel. Låt degen vila i frysen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
2. Grädda pajskalet mitt i ugnen direkt från frysen ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 175°.
3. Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassan med kokos, socker och smör. Vispa i ett ägg i taget och rör i mjölet. Häll smeten i pajskalet. Blanda bären med socker och majsstärkelse och fördela dem över smeten.
4. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna innan servering så att pajen sätter sig. Garnera med kokos och färska bär.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar